Локомотив Пловдив излиза за победа срещу Литекс, в предстоящия  мач между двата тима за първенство на А група. Това заяви  помощник-треньорът на "черно-белите" Петър Пашев.

"Във всяка минута и на всяка педя земя от терена нашите  футболисти ще се борят за победа срещу съперника. Литекс е един  от най-добрите български отбори, подсили се с класни футболисти, но това не ни притеснява, а още повече ни амбицира и е крайно  време да постигнем успех", каза още Петър Пашев.

Той сподели, че настроението в тима е приповдигнато. "Всяка промяна, каквато и да е тя повдига духа в  съблекалнята и амбицира футболистите да се докажат ", каза още  Пашев, визирайки напускането на досегашния старши треньор  Неделчо Матушев.

Той добави, че с оглед на многото натрупани  загуби, скромния точков актив и мястото в класирането Локомотив Пловдив е в криза. По отношение на себераздаването на играчите в тренировките и на мачовете обаче никой от треньорското  ръководство няма забележки. Ангел Грънчов е напълно възстановен  и готов за мача с Литекс, а със здравословни проблеми са Емерик  де Врийзе и Георги Стефанов.

"Много добре разбираме нашите фенове, че страдат от  загубите. Те са най-великите и ги призоваваме да ни подкрепят,  за да може с дружни усилия Локомотив да излезе от състоянието, в което се намира в момента", каза още Петър Пашев.

В тима се завърна халфът Хамет Намуши, напуснал тима през  лятото заради неполучени заплати от предишното ръководство. "Смятаме да го привлечем в тима. Остава да се разбере с клубното ръководство", коментира Петър Пашев намеренията на треньорското ръководство спрямо Хамет Намуши. Той коментира и жребия за Купата на България, който противопостави тима му на градския съперник Ботев. 

"Радвам се, че ще играем с Ботев за Купата на България. Няма нищо по-хубаво от с това дерби да направим още един  празник на футбола. Всички фенове трябва да разберат, че тези  мачове са празници, а не война. А и така ще имаме възможност да  се реваншираме на Ботев за загубата ни в първенството на  страната с 0:2. Това, че в първия мач за Купата на България сме  домакини, е предимство за нас", заяви още Петър Пашев.