Бившият собственик на Локомотив Пловдив Константин Динев не е имал отдавна медийни изяви, но днес се появи информация,че е постъпил в болница. Потърсихме го за да даде яснота около здравословното му състояние и дали следи какво се случва в българския футбол и конкретно в бившия му тим.

- Господин Динев как сте здравословно, появи се информация, че сте приет в болница?

- Със сигурност не съм в болница и не ям люто, както са споменали вашите колеги, които са загрижени за хранителния ми режим. Намирам се в семейния ни ресторант „Кошарите”, където обмисляме как да развием бизнеса.

- Интересувате ли се какво се случва в българския футбол и в частност в Локомотив Пловдив, където бяхте собственик на акциите няколко години?

- Естествено е да следя какво се случва в българския футбол. Случват се и хубави успехи като равенството на националния тим с Италия. Локомотив ми е на сърцето и не мога да не следя какво се случва там. Болно ми е за Локомотив и за ситуацията в клуба сега.Аз оставих отбор, който се бореше за участие в евротурнирите и участваше. Когато аз бях начело влагах средства, с които построих изкуствения терен в помощ на ДЮШ на Локомотив, направих съблекалните, направих подобрения на стадиона и сега ми е болно,че съоръжението и отбора са в този вид. Чух ,че Марешки опростил пари на клуба. Не съм го казвал, но и аз опростих 1 300 000 лева. Когато бях начело на Локомотив , през последната година на управлението ми, върнах над 400 000 лева стари задължения към НАП Пловдив.”

- Явно следите случващото се в Локомотив. Знаете ли ,че имат проблем с взимането на лиценз?

- Не само Локомотив има проблем с взимането на лиценз. Видно е, че моделът „Фенове управляват клубовете” на този етап не убеждава ,че е правилен, но аз мисля да не взимам страна, защото и мен ме наследиха фенове начело на Локомотив. Обидно е за гранд като Локомотив, какъвто е в моите очи, фонд работна заплата да е 35 000 лева. Поне оттам заявиха,че търсят тази сума за да платят заплатата на играчите. Извинете ме, но горе долу толкова са заплатите в ресторант „Кошарите”, който сега развивам. Нали привържениците поискаха акциите на отбора за да го издържат и да му дадат бъдеще?

Ако наистина фонд работна заплата е 35 000 лева, то отборът трябва да се самоиздържа само от прихода от телевизионните права и приходите от билетите на домакинските мачове. Защо им е да просят от пенсионери и фенове, които не са финансово добре? Обидно е на дербито с Ботев да не е пълен стадиона. Явно не всички вярват на новото ръководство,че управлява само в името на доброто бъдеще на Локомотив и не извличат собствени облаги. Да ви кажа аз сега участвам индиректно и в спасяването на лиценза. Те твърдят,че чакат пари от Левски и ЦСКА за Белаид и Крачунов за да покрият задълженията на клуба. Аз взех Крачунов от Марица и аз го продадох на ЦСКА. Аймен Белаид аз го купих в Локомотив и аз го трансферирах в Левски. Няма да се конфронтирам с сегашното ръководство на Локомотив, но те влагат ли техни пари в издръжката и управлението на клуба? Лесно се управляват и преразпределят чужди пари. Същото се случва и в другите клубове, където привържениците искат да са собственици на акциите.

- Не ви ли минава мисълта да се върнете във футбола?

- На този етап не.