Двама испански специалисти от школата на Еспаньол ще тренират в продължение на една седмица детския тим на Локомотив Пловдив от набор 2002. Това обявиха на специална пресконференция на Лаута изпълнителният директор на черно-белите Константин Думанов и президентът на фирма „Рефан България“ Ангел Попов, с чиято помощ се осъществява сътрудничеството.

Давид Фернандес и Серхио Базилио провеждат с малките „смърфове“ по две тренировки на ден.

29-годишният Фернандес работи от 13 години в школата на Еспаньол, а през 2012 година е избран за най-добър треньор на традиционен силен детски турнир, с участието на всички големи школи в Испания. Тогава той получава наградата си лично от Винсенте дел Боске.

„Г-н Попов се е ангажирал това сътрудничество да продължи и за напред. Той е човек, който в много трудни моменти винаги е подавал първи ръка на Локомотив Пловдив“, заяви на брифинга Константин Думанов.

"Както в Испания, така и България има какво да се надгражда. Важно е да има желание в тази посока. Ние правим всичко по силите си, за да се развива футболът при децата от най-ранна възраст. От разговорите с Давид и Серхио стана ясно, че на Лаута те виждат деца и треньори, които са много амбицирани. Няма какво да се лъжем, че ние изоставаме много от испанците. Но по-важното е, че нашите треньори са готови да попиват опит от хора като тези двама специалисти“, заяви Ангел Попов.