Отборът на ЦСКА излиза срещу Локомотив Пловдив в 20.00 часа на „Лаута“, в опит да запази лидерската си позиция в А група. Срещата от 7-я кръг на българския шампионат ще бъде излъчена на живо по Диема и в Gong Play. Мачът можете да следите и в ефира на Дарик радио, както и в развитие – минута по минута в Gong.bg.

Отборът на ЦСКА не успя да постигне успех срещу този съперник във всички четири срещи от шампионата през изминалия сезон – две загуби и две равенства. „Червените“ нямат успех над Локомотив Пд от 16 март 2013 година.

„Смърфовете“ обаче няма да могат да разчитат на новото си попълние и бивш играч на ЦСКА – Спас Делев. Другият нов в състава на Неделчо Матушев – Янко Сандански, може да се появи на терена на „Лаута“.

От позицията си на лидер, щабът на ЦСКА изглежда спокоен, в сравнение от много време насам. Дори феновете на тима се очаква да подкрепят с пълна мощ своите любимци в Пловдив.

Наставникът Стойчо Младенов няма да може да разчита на Венцислав Василев, Иван Стоянов, Неманя Милисавлевич и Мисиджан. В групата на треньора попаднаха: Якуб Дивиш, Стоян Колев, Александър Тунчев, Стивън Сънди, Пламен Крачунов,Тони Силва, Борис Галчев, Орелиен Жоаким, Валентин Илиев, Серджиу Буш, Апостол Попов, Луис Карлос Соарес, Еденилсон Бергонси, Маркиньос, Кристиан Супусепа, Денис Причиненко, Марин Оршулич, Жуан Фелипе, Антон Карачанаков, Тончи Кукоч.

Неделчо Матушев ще избира сред следните 18 играчи: Йордан Господинов, Божидар Стойчев, Ивайло Димитров, Ангел Грънчов, Деян Молдованов, Христо Стамов, Венелин Филипов, Здравко Илиев, Ванчо Траянов, Богомил Дяков, Янко Сандански, Дани Кики, Станислав Маламов, Бирсент Карагарен, Александър Якимов, Благой Наков, Бранимир Костадинов, Георги Стефанов.

Отборът на Локомотив Пловдив се очерта като най-слабият домакин от началото на сезона в А група, след като спечели само точка на свой терен в досегашните срещи. За сметка на това ЦСКА оглавява класирането с 13 точки. "Смърфовете" са на 9-а позиция с 6 пункта.

В останалите мачове от българския шампион в съботния ден предстоят да се изправят един срещу друг:

17.30 Славия – Литекс (Диема, Gong Play, Дарик радио, Gong.bg)

18.00 Хасково – Ботев (Gong.bg, Дарик радио)

18.00 Марек – Локомотив София (Gong.bg, Дарик радио)